Anderen over Bernie als collega/coach/leidinggevende

“Je was een fijne sparringpartner voor mij. Niet alleen als LEAN-meester, maar ook in de periode dat je mijn leidinggevende was. Op momenten dat ik vast zat in mijn gevoel en gedachten wist jij mij ertoe te brengen weer een stap voorwaarts te zetten. Onze gesprekken ga ik enorm missen. Toen jij bij ons kwam werken als Mister LEAN, heb je mij in 2016 in het diepe gegooid en ben ik -voordat ik mijn diploma Lean Six Sigma GreenBelt behaald heb- al begonnen met de verbetergroep Facturering Dafinci en met de verbeterborden bij ons op de afdeling. Uiteraard gebeurde dit onder jouw bezielende coaching en zonder jouw hulp was het mij niet gelukt. Een betere leerschool heb ik niet kunnen krijgen en ben je er nog altijd dankbaar voor.”

“Bedankt voor je adviezen! Jouw heldere kijk op processen, jouw enthousiasme, jouw positieve insteek, en de door jou geïmplementeerde methodiek, gaven me ontzettend veel energie. En andere inzichten. Af en toe een beetje jennen met een brede lach. Maar altijd eerlijk en oprecht. Met een serieuze boodschap.  Remember Rule no 6; ik zal jou en deze boodschap nimmer vergeten!”

Ik heb een jaar samengewerkt met Bernie. Beide in de positie als hoofd bij de gemeente Groningen waarbij Bernie ook LEAN als werkmethode implementeerde in de gehele organisatie. Het kennismaken en implementeren van Lean is voor veel mensen een ‘ver van mijn bed show’, iets waar velen een sterk vooroordeel over hebben. Door de opstelling van Bernie (veel investeren in mensen en wegnemen van drempels) lukt het hem om velen op een positieve wijze kennis te laten maken met deze methode. Door inzet, gerichte sturing naast kennisoverdracht en vergroten van inzichten, lukt het hem om mensen en organisaties verbeterd te laten werken. Een hele lastige klus, zeker in organisaties die gewend zijn om zich aan ingewikkelde en complexe werkwijzen vast te klampen zonder erbij stil te staan wat het nut ervan (nog) is… en of het eenvoudiger en dus beter kan. Ik heb Bernie ervaren als een integere ontspannen collega met sterke focus én voldoende ruimte voor opbouwende samenwerking met teams en collega’s.”