Continu verbeteren

Veel van mijn reistijd ging verloren in tijden van Corona; een kans om meer te doen aan mijn eigen (fysieke en mentale) ontwikkeling. Mijn zwemactiviteiten heb ik toen uitgebreid en meer verlegd naar het buitenzwemmen in open water. Clinics gevolgd en veel gezwommen.

In het voorjaar van 2021 heb ik me ten doel gesteld om 10 km in de week te zwemmen en 50 in de maand. Als je minimaal 5x in de week 2km zwemt, dan leek me dat haalbaar ook over een langere periode. Onderliggende motivatie lag in het willen afvallen; mijn (over)gewicht gaf me hardnekkige blessures bij het hardlopen, die niet met behulp van fysiotherapie wegbleven. De hulp van een diëtiste bleek ook effectief. Dat gaf mij een extra boost.

De resultaten over een periode van een half jaar (april t/m september 2021):

  • In 6 maanden tijd 307km gezwommen (dat is ruim 51 per maand en bijna 12 per week)
  • Ruim 10 kilo afgevallen
  • Langste afstand gezwommen: 4,7km
  • 2 kilometertijd van 53 minuten naar 39 minuten
  • Inmiddels ook weer blessurevrij aan het hardlopen
  • Meegedaan aan mijn eerst SwimRun (Lauwersmeer, 10km)

Met recht een prestatie waar ik trots op ben! Vooral het echt dagelijks kleine stapjes zetten en verbeteren in de richting van mijn doel. Voor 2022 zijn de eerste zwemtochten al weer gepland en ook de SwimRun van Lauwersoog staat weer op de lijst (en dit keer voor 10 mijl!).

De SwimChallenge van 1,5km in de Groningse grachten was een superleuke fun-swim.
Volgend jaar misschien wel de hele estafette (35km met 5 à 6 personen) vanaf Zoutkamp?